top of page

RONCESVALLES - LOGROÑO

Roncesvalles a Logroño.jpg

Tram de Roncesvalles fins Logroño ( 7 Etapes )

De Roncesvalles fins l´Espinar

11 de Maig de 2017

Distància : 7 Km

Desnivell : 20 metres

Temps: 2  hores

Dificultat: Fácil

Amb tren de Barcelona fins Pamplona i amb Bus fins Roncesvalles.
Després de segellar la Credencial del Pelegrí a la Basílica de Roncesvalles vam iniciar el camí. Passem per Burguete i un bosc encantat. En dues hores, tot baixada, arribem a l'Espinar. Ens ha plogut durant el camí i hem hagut de posar-nos les capes.

De l´Espinar fins Zubiri. 

12 de Maig de 2017 

Distància : 15,5 Km

Desnivell : 100 m.

Temps: 4  hores.

Dificultat: Fácil

Un recorregut meravellós entre boscos i petits pobles de muntanya típics del Pirineu Navarro. Molta gent en el camí que ens permet llargues xerrades en anglès. Hem conegut a Mauro un suís-italià amb el que ens trobarem tots els dies fins Estella.

De Zubiri fins Pamplona

13 de Maig de 2017 

Distància : 21,7 Km

Desnivell : 323 m.

Temps: 6  hores amb parades.

Dificultat: Mitja

De Pamplona fins Puente la Reina

14 de Maig de 2017 

Distància : 23,5 Km

Desnivell: 303 m.

Temps: 6  hores amb parades.

Dificultat: Mitja

De Puente la Reina fins Estella

15 de Maig de 2017 

Distància : 24 Km

Desnivell : 300 m.

Temps: 6  hores amb parades.

Dificultat: Mitja

De Estella fins Viana

16 de Maig de 2017 

Distància : 18 Km

Desnivell : 270 m.

Temps: 4  hores amb parades.

Dificultat: Mitja

De Viana fins Logroño

17 de Maig de 2017 

Distància : 10 Km

Desnivell : 20 m.

Temps: 3  hores

Dificultat: Fácil

Canvi de paisatge, anem deixant el Pirineu Navarro tot verd i vam arribar a Pamplona, terra de transició entre la muntanya i la Vall de l'Ebre. Passem per diversos Senyorius i els últims quilòmetres, tots urbans, es fan una mica pesats. Ens acompanya Iñaqui un navarrès que fa amb nosaltres els últims 10 km. i ens explica històries medievals sobre l'antic Regne de Navarra.
Passola ens convida a dinar al tradicional restaurant Olaverri, espàrrecs, carxofes, chuletón, etc. de pel·lícula.

Etapa bastant llarga. Sortim de Pamplona per la Universitat i vam esmorzar a Zizur Menor. Després una llarga pujada fins a l'Alt del Perdó on ens vam prendre un plàtan. Una curta baixada empinada amb pedres soltes. Després el camí planeja i es fa agradable, camps de cereal, pobles encantadors i molts caminants. Vam arribar una mica cansats a Puente la Reina.

L'etapa més llarga. Sortim de Puente la Reina pel pont medieval sobre el riu Arga construït per al pas dels pelegrins a Santiago. Terreny ondulat on els arbres van escassejant i la calor apreta. No trobem cap lloc per esmorzar fins al Pont de Lorca un barucho però ens fan un entrepà bastant passable. Arribem a Estella abans de menjar i Santiago ens porta a la Plaça de los Fueros a un restaurant amb un menú excel·lent.

El pla inicial era fer el camí fins a Los Arcos però no trobem allotjament així que vam decidir canviar el pla i anar a dormir a Viana. Com era massa distància d'Estella a Els Arcs vam anar en taxi. El camí una trenca cames puja i baixa continu. Hem passat per Torres del Rio on hi ha una replica del Panteó de Jesucrist a Jerusalem. Arribem a Viana al migdia. L'hotel molt bo. Hem passat la tarda recorrent el poble i provant el vi de Rioja i les estupendes tapes del lloc.

L'última etapa una passejada amb lleugera baixada fins a Logronyo. Entrem pel Pont de l'Ebre i anem fins a la Catedral on segellem la credencial del Pelegrí i vam finalitzar la setmana del Camí de Santiago.
Hem menjat molt bé sobretot una menestra de verdures rotunda. Després a l'estació on agafem el tren de tornada a Barcelona

bottom of page