top of page

BURGOS - LEON

Burgos a Leon.jpg

Tram de Burgos a León ( 7 Etapes )

De Hontanas fins Castrojeriz

2 de mayo de 2023

Distància : 10 Km

Desnivell : 40 metres

Temps: 3  hores amb parades

Dificultat: Fácil

Amb Renfe de Barcelona fins Burgos. Com que el tren arriba a Burgos a les 16 h i a més tenim reservada una casa rural a Castrojeriz, des de l'estació agafem un taxi fins al poble de Hontanas on comencem a caminar. Són gairebé 10 km plans però anem carregats amb les motxilles. Ens instal·lem a la casa rural El Veredero que està perfecta nova i àmplia. Anem a sopar al Mesón de Castrojeriz que ens recomanen però és ple, per sort trobem lloc a l´Hotel Iacobus on sopem bé. Després a dormir per començar d'hora a caminar.
 

De Castrojeriz a Frómista

3 de mayo de 2023 

Distància : 22 Km

Desnivel : 200 m.

Temps: 5  hores amb parades.

Dificultat: Fácil

Esmorzem al Mesón de Castrojeriz que és l'únic obert, cafè, te, xocolata i magdalenes i a caminar. Al començament del camí una llarga pujada per entrar en calor. Passem el riu Pisuerga i entrem a la província de Palència. A Itero de la Vega comprem uns entrepans en un super i crema solar. Ens mengem  mig entrepá en un banc de la plaça i continuem la marxa. Fa calor i un sol de justícia. A Boadilla del Camino parem a descansar i ens trobem amb el director general de turisme de Castilla León. Un ximple que ens pregunta d'on venim, li diem de Roncesvalles i ens surt que el camí bo és el de Somport i Jaca. Arribem a Fròmista a l'Hostal L'Apostol senzill però el menú de 12€ està bé. A la tarda visita al Canal de Castella, l'església de Sant Martí, el millor exemple de romànic del camí, i finalment, l'Església de Sant Pere on s'exposen les taules flamenques robades per Eric El Belga i recuperades mes tard. En una estava representat l'enterrament de la Mare de Déu i es dóna per desapareguda.

De Frómista a Carrión

4 de mayo de 2023

Distància : 19 Km

Desnivell : 50 m.

Temps: 4,5 hores amb parades.

Dificultat: Fácil

Per evitar la calor sortim molt aviat de Fròmista després d'esmorzar una torrada amb mantega i melmelada. El camí molt planer i còmode. El matí és fresc i els quilòmetres passen amb facilitat. A Villalcazar de Sirga, a set quilòmetres de Carrión, prenem un pinxo de truita i continuem la marxa. El camí travessa Carrión de los Comtes per uns carrers plens d'esglésies, palaus i cases senyorials, una preciositat. Ens dirigim al Monestir de Sant Zoilo que és a l'altra banda del poble, després de creuar el Pont Major sobre el riu Carrión, on dormirem. El Monestir de San Zoilo és un hotel de 4 estrelles fantàstic amb jardins, claustre gòtic, cel·les de càstig, etc. Les habitacions encara tenen aroma a saya de monja. Ens premiem amb un bon àpat al "Asador Naturale" a base de "chuletón de bou" i un bon vi negre de Ribera del Duero. A la tarda visitem les esglésies romàniques de Santa Maria del Camí i les ruïnes museu de la de Santiago. A la nit un gintònic a l'hotel i a dormir.

De Carrión a Sahagún

5 de Maig de 2023

Distància : 22 Km

Desnivell : 50 m.

Temps: 5,5  hores amb parades.

Dificultat: Fácil

A les 7:00 un taxi ens porta fins a Calzadilla de la Cueza que és a 22 Km de Sahagún on esmorzem. El camí planer i còmode, no fa calor i es camina ràpid. Abans d'entrar a la província de León prenem un piscolabis i arribem a Sahagún abans de les 13:00. Directament ens dirigim a l'Alberg del Monestir de Santa Cruz de les monges Benedictines. A l'entrada hi ha un cartell que avisa que cal notificar si es porten xinxes. Hi ha un gran rebedor ple de pelegrins esperant torn per instal·lar-se. El pare Toño un capellà Marista ens atén. Ens donen un llençol i ens acompanyen a l'habitació on hi ha un llit folrat de plàstic. La cambra austera sense pany, hi ha un bany sense tovallola. Al final aconseguim mantes que hi havia en un armari proper. Anem a dinar al restaurant Luis, porros de Sahagún i mongetes amb cloisas. A la tarda reunió de pelegrins amb una francesa i el pare Toño. Missa de pelegrins i benedicció personalitzada amb imposició de mans del pare Toño i una creu al front per la Mare Superiora del Monastir. A Sahagún hi ha un parell d'esglésies Mudèjars interesants i el museu del Monastir que está força bé. Passem la nit tranquils dins del que cap.

De Sahagún al Burgo Ranero

6 de Maig de 2023 

Distància : 19 Km

Desnivell: 30 m.

Temps: 4,5 hores amb parades.

Dificultat: Fácil

Abans de deixar el Monestir de la Santa Cruz esmorzem al menjador café amb llet i pastes, deixant la voluntat, i ens posem en marxa. El camí segueix molt còmode i fa una mica de fresca que ajuda a caminar. A Bercianos del Camino prenem mig entrepà i arribem al migdia al Burgo Ranero. Teníem reservades quatre habitacions a l'hotel però les han anul·lat sense més ni més, com a opció, ens han donat dues habitacions dobles a l'Alberg de La Laguna que hem de compartir. Mengem un menú al restaurant i fem una migdiada al jardí de l'alberg. Joan s'ha despertat amb lumbàlgia i el Urbi ple de formigues d'altra banda bé. Mentre cau una petita tempesta de calamarsa ens prenem un gintònic al bar del poble, ja no plourà més en tot el recorregut. Avans de dormir veiem el partit Madrid-Osasuna a la tauleta de Santiago, la pilota semblava una canica. Al final guanya el Madrid. 

Del Burgo Ranero a Mansilla

7 de Maig de 2023 

Distància : 19 Km

Desnivell : 50 m.

Temps: 4,5  hores amb parades 

Dificultat: Fácil

Esmorzem al bar del Burgo Ranero, torrijas i pa de pessic i ens posem en marxa. Bon dia amb sol i res de calor. Al poble de Reliegos a meitat de camí ens parem a la Cantina de Teddy a prendre un pinxo de truita. El Teddy ha viscut a Bèlgica a prop de Waterloo i coneixia Puigdemont. En arribar a Mansilla de las Mulas ens dirigim a l'hotel rural "La Casa de los Soportales" que està molt bé. La propietària, molt simpàtica i activa arriba amb bicicleta ens allotja i ens indica que podem menjar a l'Alberg El Jardí del Camí. Després d'intentar dinar als restaurants del poble que eren plens hem d'anar al Jardí del Camí. Mansilla, és un poble emmurallat amb molta història. Anem fins al pont del riu Esla i després visitem el Museu Etnogràfic de Lleó que ens ha agradat molt i ens han fet recordar com es vivia fa 100 anys. Per sopar un plat d'embotits de Lleó, pernil, cecina i llom embotit i al llit.

De Mansilla de las Mulas a León

8 de Maig de 2023 

Distància : 20 Km

Desnivell : 150 m.

Temps: 5  hores amb parades 

Dificultat: Fácil

Esmorzarem al Jardí del Camí que està inclòs en el preu de l'hotel. A Joan se li ha complicat una ampolla al peu i decideix quedar-se a Mansilla curar-se i agafar l'autobús a Lleó. Els altres ens posem en camí. El dia bo assolellat i fresc que convida a caminar. Ens aturem al poble d'Arcajuela en un bar que ens preparen uns pinxos de truita i xoriço a la sidra, naturalment regat amb una ampolla de sidra que anem escanciant fins a acabar-la. Abans d'arribar a Lleó hem de pujar una petita pujada que és l'única dificultat del camí. Ens dirigim a l'Hosteria Racó de Lleó a la Zona Humida on ens està esperant el Joan. L'hostal és senzill però suficient. Després d'una dutxa ens premiem amb un bon dinar de fi de camí al restaurant Ezequiel, amanida de tomàquets i "lechazo" al forn. Després d'una migdiada, un passeig per la Catedral, la Casa dels Botins i la Plaça Major on prenem un gintònic i unes patates xip

León

9 de Maig de 2023 

Després d'esmorzar ens dirigim a la Catedral de Lleó a segellar el Credencial del Pelegrí i acompanyem Joan a missa. En aquest viatge hem rebut diverses benediccions i imposicions de mans per lo que pugui passar en el futur. Visitem Sant Isidor una basílica romànica preciosa i el seu museu, la cripta dels Reis de Lleó està considerada com la Capella Sixtina del romànic. Mengem a prop de l´estació i agafem l´Alvia a Barcelona, 9 hores de viatge i a casa. S'acaba la setmana del camí de Sant Jaume de 2023.

bottom of page