top of page

LOGROÑO - BURGOS

Logroño a Burgos.jpg

Tram de Logroño a Burgos ( 6 Etapes )

De Logroño fins Navarrete

28 d´Abril de 2022

Distància : 10 Km

Desnivell : 140 metres

Temps: 3  hores

Dificultat: Fácil

Amb tren de Barcelona fins Logroño.
Després de dinar molt bé al casc antic agafem un taxi fins a la sortida de Logroño.  Passem pel Parc de la Grajera un lloc preciós amb un llac, ànecs, esquirols i un camp de golf. En menys de tres hores vam arribar a Navarrete sense pluja i això que els pronòstics eren dolents. Navarrete és un poble preciós amb una església magnifica sobretot l'altar major que sembla rus de tant d'or. L'hostal cèntric i digne.

De Navarrete fins Nájera

29 d´Abril de 2022 

Distància : 17 Km

Desnivell : 190 m.

Temps: 4  hores.

Dificultat: Fácil

Esmorzem a l'hostal Navarrete abans de sortir. Un recorregut entre vinyes amb molts pelegrins. 

Hem arribat a Nájera d'hora. El menjar excel·lent, com a tota La Rioja. Després de dinar una petita migdiada i visitem el Monestir de Santa Maria la Real on estan enterrats els Reis del Regne de Pamplona del que Nájera per un temps va ser capital. Es nota a la ciutat un aire noble sobretot en la quantitat d'escuts senyorials als seus casals i palaus.

De Najera fins Santo Domingo

30 d´Abril de 2022 

Distància : 21 Km

Desnivell : 330 m.

Temps: 5  hores amb parades.

Dificultat: Fácil

De Santo Domingo a Belorado

1 de Maig de 2022

Distància : 22 Km

Desnivell : 310 m.

Temps: 5  hores amb parades.

Dificultat: Fácil

Sortim de Santo Domingo i com que estan tots els bars tancats decidim anar fins a Grañón a 6 km. A l'entrada del poble hi ha un bar obert ple de pelegrins. Decidim seguir pensant trobar-ne un altre al poble. No hi ha sort els altres bars estaven tancats i els dels pobles següents. En entrar a la província de Burgos ens repartim una poma i un platà entre tots quatre. Al final trobarem un alberg on una senyora ens prepara unes pinxos de truita molt rics. El camí preciós, s'acaben les vinyes i s'alternen camps d'ordi, blat i colza amb colors vius verds i grocs. Arribem a Belorado al migdia i com que no ens agrada el dinar de l'alberg ens anem al poble al restaurant Goya on mengem caparrons vermells amb tots els sagraments. El poble està molt bé, molt ambient i fred a la nit.

De Belorado a Atapuerca

2 de Maig de 2022 

Distància : 15 Km

Desnivell: 100 m.

Temps: 4 hores amb parades.

Dificultat: Fácil

En vista de l'èxit del dia anterior esmorzem a l'alberg abans de sortir. L'etapa prevista és molt llarga 31 km i promet pluja així que decidim escurçar-la i anar amb taxi fins a l'Ermita de Valdefuentes i estalviar-nos la pujada de les Muntanyes d'Oca. Abans de començar a caminar comença a ploure amb ganes. Arribem a San Juan de Ortega a 7 km mullats per fora i Navarro i Passola també per dins. A l'únic bar obert ens assequem i recuperem forces amb unes pinxos de truita molt bons. Navarro i Passola que estan calats decideixen anar amb cotxe fins a Atapuerca i els altres dos vam decidir seguir a peu ja que ha parat de ploure. La casa rural d'Atapuerca és molt bona nova i còmoda. Anem a dinar al Mesón del poble, molt bé com sempre. A la tarda una volta pel poble i uns pinxos de "Morcilla de Burgos" al bar de la carretera.

De Atapuerca a Burgos

3 de Maig de 2022 

Distància : 17 Km

Desnivell : 120 m.

Temps: 4  hores 

Dificultat: Fácil

Ens deixen preparat un bon esmorzar a la Casa Rural. Després de la pluja del dia anterior el temps refresca. Deixem Atapuerca amb 4 graus de temperatura que animen a caminar. Per començar una lleugera pujada fins a la Creu que indica l'alt d'Atapuerca després tot baixada fins a Burgos. Fins a Villafria el camí és agradable seguint el riu Pico. A Orbaneja del Riopico prenem un cafè i seguim marxa. L'entrada a Burgos és molt pesada per la N I i un polígon industrial que no s'acaba. A Gamonal agafem un taxi fins al centre de Burgos. Ens premiem amb un "lechazo" contundent a la Plaça de la Catedral. Després d´un descans a l´hotel visitem la Catedral de Burgos, hi havia jornada de portes obertes i l´entrada era lliure.

Burgos

4 de Maig de 2022 

Dormim a Burgos i al matí després d´una xocolata amb xurros, visitem el Museu de l´Evolució Humana amb els descobriments paleontològics d´Atapuerca. Una volta per la ciutat i després a l'estació de Renfe on agafem el tren de tornada a Barcelona. Final de la setmana del Camí de Sant Jaume.

Vam sortir de Najera sense esmorzar ja que tots els bars estaven tancats pensant dinar a Azofra a 6 km. El primer bar a l'entrada estava de gom a gom, per sort hi havia un altre gairebé buit que ens van fer uns entrepans molt bons. El paisatge va alternant vinyes amb camps de blat, ordi i colza. El colorit del camp és excepcional, colors ocre, verds i groc rematats al fons amb els becs nevats de la Serra de la Demanda. 

El dia assolellat i bona temperatura per caminar. Molt abans d'assolir Sant Domingo s'albira la torre de la Catedral. La entrada pel casc vell una delícia. Un bó menjar a base de caparrons vermells i costelles de xai.

A la tarda hem visitat la Catedral amb els tipics galls vius inclosa la pujada a la torre i l'exposició de rellotges. En fi una bona estada a una ciutat històrica fantàstica.

bottom of page